Kaikki kokoelmat
Myyminen
Myy itse -palvelu
Myy itse: Näin teet hyvän myynti-ilmoituksen
Myy itse: Näin teet hyvän myynti-ilmoituksen

Artikkelissa kerromme parhaat vinkkimme hyvään ja toimivaan myynti-ilmoitukseen. Näihin asioihin myynti-ilmoituksessa kannattaa panostaa!

S
Tekijä: Support
Päivitetty yli viikko sitten

Myynti-ilmoituksen rooli on ensiarvoisen tärkeä, kun ostaja tekee päätöstä tuotteesi ostamisesta. Siksi onkin hyvä miettiä ilmoitusta luodessaan, että ostaisitko itse tuotteen sen perusteella. Kattavalla tuoteilmoituksella teet tuotteistasi löydettävämpiä ja ostajille kiinnostavampia.

Olemme tehneet tuotteiden ilmoittamisesta mahdollisimman helppoa ja useat tuotteen yksityiskohdat kysytäänkin jo suoraan ilmoituslomakkeella. Ohessa on vinkkejämme, joiden avulla luot hyvän ja kattavan myynti-ilmoituksen ja saat tuotteesi myydyksi!

Aloita kuvaamalla tuote

Voit kuvata tuotteen samalla kun teet myynti-ilmoitusta, tai voit kuvata tuotteen etukäteen ja lisätä kuvan tiedostosta.

Kuvaa tuotteet siistiä taustaa vasten siististi aseteltuna, mieluiten henkarissa, tarpeeksi läheltä kuvattuna ja niin, että kuva on terävä.

Tuotteet myydään kuvien perusteella, joten panosta tuotekuviin!

Katso tarkemmat ohjeet kuvaamiseen täältä.

Esimerkki hyvästä tuotekuvasta:

Esimerkki huonosta tuotekuvasta:

Tuotteen kunto

Määrittele tuotteesi kunto kuntotaulukkomme mukaisesti. Huomioithan kuntoa määriteltäessä, että tuotteiden tulee olla hajuttomia, tahrattomia ja ehjiä.

Muista mainita valitsemastasi kuntoluokasta riippumatta kuvauksessa, mikäli tuotteen kunnossa on mainittavaa!

Tuotetyyppi

Valitse tuotetta parhaiten kuvaava tuotetyyppi valmiiksi määritellyistä kategorioista. Voit hakea sopivinta kategoriaa hakusanoilla. Tässä kohdassa on tarkoitus kertoa tuotteesta vain oleellisin: vastaa kysymykseen “Mikä tuote on kyseessä?”

Merkki, koko ja väri

Merkin määritteleminen auttaa ostajia löytämään tuotteesi. Mikäli myyt itsetehtyä tuotetta, voit lisätä merkkitiedoksi “Itse tehty”. Huomioithan, ettei palvelussamme saa myydä piraattikopiotuotteita.

Värin mainitseminen on tärkeää siksi, että kuvissa värit saattavat hieman vääristyä. Moniväristen tuotteiden tapauksessa voit valita tuotteelle useamman värin.

Koko on yksi keskeinen tuotekriteeri. Mikäli myymäsi tuote on esimerkiksi kokoa 150-160, merkitse molemmat kokonumerot erikseen. Merkitse aina tuoteilmoitukseen sama kokomerkintä, kuin mikä tuotteen kokolapussa lukee. Mikäli tuotteen koko on mielestäsi tavanomaista kokoa merkittävästi pienempi tai suurempi, voit kertoa näkemyksesi kokomerkinnän poikkeavuudesta tuotekuvauksessa.

Lisätiedot

Tähän kenttään voit lisätä tarkentavia avainsanoja tuotteesta. Nämä avainsanat auttavat ostajia löytämään tuotteesi. Voit esimerkiksi valita tuotteen materiaaleja tai tarkentaa jotenkin tuotetta; esimerkiksi hakusanoilla “pehmeä”, “puuvilla”, “lapset”, “prinsessa”.

Kerrothan myös tässä kohdassa, mikäli tuote tulee eläintaloudesta!

Kuvaus
Mikäli tuotteessa on jotakin mainitsemisen arvoista, voit antaa lisätietoja tässä kohdassa. Kuvaukseen ei kannata kirjoittaa auki samoja asioita, jotka olet jo kertonut yllä.

Mikäli jokin kohta kuitenkin kaipaa tarkennusta, esimerkiksi haluat kertoa lisää tuotteen kokomitoituksesta tai kuvailla tuotteen kuntoa tarkemmin, on tämä oivallinen kohta sille!

Tuotteen hinnoittelu

Käytettyjen tuotteiden hinnoittelu voi olla usein haastavaa. Tuotteen hinnoittelussa kannattaa huomioida esimerkiksi

  • Tuotteen laatu ja kunto

  • Yleinen hintataso samoissa tuotteissa ja tuoteryhmissä

  • Sesongit

  • Alkuperäinen hinta

  • Oma tuntemuksesi: paljonko itse tuotteesta maksaisit?

Kerromme lisää vinkkejämme tuotteiden hinnoitteluun omassa artikkelissaan, täällä!

Vastasiko tämä kysymykseesi?