Siirry pääsisältöön
Kaikki kokoelmatMyyminenMyy itse -palvelu
Myy itse: Näin otat hyvät tuotekuvat myynti-ilmoitukseen
Myy itse: Näin otat hyvät tuotekuvat myynti-ilmoitukseen

Tuotteiden kuvaaminen on jopa tärkein osa myynti-ilmoitusta. Lue artikkelista vinkkimme hyvän tuotekuvan ottamiseen!

S
Tekijä: Support
Päivitetty yli viikko sitten

Tuotteen kuvaaminen on todennäköisesti tärkein osa myynti-ilmoitusta, ja siksi siihen kannattaa myös panostaa. Asiakas tekee usein ostopäätöksen juuri kuvien perusteella.

Huomaathan, että tuotekuvien lainaaminen netistä on kiellettyä. Kuvat tulee ottaa aina varsinaisesta myytävästä tuotteesta ja olla myyjän tai hänen apulaisensa ottamia.

Alta löydät esimerkkikuviamme, joissa oikealla puolella olevat kuvat ovat onnistuneita, hyvin otettuja tuotekuvia. Vasemmalla puolestaan on esitelty tuotekuvia, jotka eivät ole parhaita mahdollisia tuotteiden esittelemiseksi.

Pyri kuvauksessasi siis jäljittelemään oikealta puolelta löytyvää lopputulosta!

Kiinnitä huomiota seuraaviin yksityiskohtiin:

  • Asettele tuote hyvin esille. Suorista ryppyiset vaatteet. Vaatteita ei saa viikata tai taitella kuviin.

  • Käytä neutraalia ja tasaista taustaa: tummalle tuotteelle vaaleaa taustaa, ja vaalealle puolestaan tummaa taustaa. Älä kuvaa tuotetta esim. sängyn päällä.

  • Varmista, että tuote on kuvan keskellä. Tuotteen tulee näkyä kuvassa kokonaan.

  • Varmista, ettei kuvassa näy mitään ylimääräistä, kuten omat varpaat, roskia, maton reuna tai muuta myynti-ilmoitukselle kuulumatonta tavaraa. Editoi kuvaa tarvittaessa ja rajaa ylimääräiset esineet pois.

  • Tarkenna kuva. Epätarkka ja tärähtänyt kuva ei houkuttele ostajia.

  • Huomioi hyvä valaistus. Voit lisätä valaistusta esimerkiksi pöytävalaisimella. Tarkista, ettei kuvaan heijastu varjoja.

  • Vältä salaman käyttöä. Salama heijastaa usein kuvattavasta tuotteesta tai taustasta takaisin ja tekee kuvasta helposti epäselvän tai vääristää myytävän tuotteen värejä.

  • Älä ota kuvaa liian kaukaa. Etäisyys on sopiva, kun tuote mahtuu kuvaan kokonaan eikä kuvassa ole liikaa ylimääräistä taustaa.

  • Kiinnitä huomiota myös kuvan kokoon. Suuret, usean megatavun kokoiset kuvat tallentuvat järjestelmään hitaasti, joten tarvittaessa kannattaa kuvan kokoa muuttaa puhelimen tai kameran asetuksista. Kuvan otettuasi voit myös rajaamalla pienentää kuvan kokoa.

Vastasiko tämä kysymykseesi?